Om

Kunskap Kvalitet Hållbarhet

Vi erbjuder våra kunder ett brett sortiment av produkter och tjänster till  trädgård och utemiljö. Hela verksamheten genomsyras av en god kunskapsgrund hos våra medarbetare för att kunna upprätthålla en hög kvalité på våra växter och vår service.I verksamheten arbetar vi aktivt för att upprätthålla en hög miljömedvetet och vi arbetar utslutande med ekologisk odling. Det innebär att vi använder ekologiskt godkända trädgårdsprodukter, inga gifter, komposterar, sorterar och återvinner men även reflekterar över hur vi använder vatten och andra resurser på ett ekonomiskt sätt.

På inköpssidan innebär det att vi ständigt letar nya produkter och leverantörer för

att hela tiden kunna erbjuda våra kunder bra alternativ.Företaget

Borgholms Handelsträdgård AB ägs sedan mars 2020 av Emma Engstad och Carl Larsson. Företagets verksamhet består  i huvudsak av försäljning av växter och trädgårdstillbehör i växthus, ett äppelmusteri samt erbjuder trädgårdstjänster som skötsel, plantering, rådgivning och trädgårdsskisser.

Historik

Handelsträdgårdens historia sträcker sig långt tillbaka och är den enda i raden av Borgholms handelsträdgårdar som idag finns kvar, där Kungsträdgården var den senaste att försvinna för att bebyggas med bostäder.


Handelsträdgården anlades 1923 av Hans Albin Hansson och omfattade från början 25000 kvm till att senare omfatta ca 3,5 tld (ca 17 000kvm). I växthus, i bänkar och på friland har det odlats grönsaker, fruktträd och blommor. Produkterna såldes sedan på torget i Borgholm och i Kalmar samt i den tidigare tillhörande blomsterbutiken på Storgatan.

Idag är området avstyckat och omfattar ca.5000 kvm. På området finns tre äldre nedsänkta växthus i trä/glas bevarade samt ett senare i aluminium/kanalplast. Därtill finns ett tunnelformat växthus från 70-talet och ett bostadshus.